FORCOMBI –peräkärry räjähteiden turvalliseen kuljettamiseen ja työmaasäilytykseen

Forcombia voidaan käyttää räjähteiden kuljettamiseen, työmaan ”päivävarastona”, mutta tarvittaessa myös tilapäiseen varastointiin räjähdesäädösten mukaisesti.

KULJETUS    
Forcombi – peräkärry on EXII -katsastettu. Peräkärryssä voi kuljettaa joko 300 kg räjähdysainetta ja 500 kpl räjähdysnalleja (jakajalla eriteltynä) tai 450 kg pelkkiä räjähdysaineita. Peräkärryn mukana ovat EXII -luokituksen edellyttämät varusteet: sammuttimet (2 x 2 kg), pyöräkiila, merkinnät: suurlipukkeet (pommin kuviot) sekä varoitusmerkki (itsestään pystyssä pysyvä), varoitusliivi, talvirenkaat, valaisin, sekä suojakäsineet ja suojalasit. Lisäksi kuljettajalla tulee olla tarvittavat luvat ja dokumentit räjähteiden kuljettamiseksi. Muista myös voimassa oleva kirjallinen turvaohjekortti. Kärryn luvaton kuljettaminen on estettävissä lukkolaitteella. Forcombi hyväksytään tarkoitettuun käyttöönsä katsastuksen yhteydessä. Katsastus on tehtävä vuosittain.

SÄILYTYS TYÖMAALLA  
Forcombin turvallinen palokuorma ja suojaus varkauksia vastaan ovat samaa tasoa kuin räjähdysainekonteilla (SFS 4398 tai vastaava rakenne). Forcombin seinät kestävät hyvin iskuja mahdollisissa onnettomuustilanteissa sekä työmaalla mahdollisesti tapahtuvia pikku töytäisyjä (kaksinkertaiset seinät). Peräkärry näkyy lisäksi hyvin työmaalla ja se on helppo siirtää panostuspaikalta vaarallisen alueen ulkopuolelle ennen panostetun kentän räjäytystä. Forcombi täyttää ”työmaan päivävarastolta” vaadittavat kriteerit, kun elektroninen valvonta on käytössä. Yön yli tapahtuvassa työmaasäilytyksessä (60kg) peräkärryä on mahdollista käyttää, kun valvontajärjestelmä (hälytyksineen) ja lisälukitus ovat käytössä sekä kun turvaetäisyydet täyttyvät (väh. 10 metrin etäisyys asunnoista, työpaikoista, teistä yms.). Mahdollisuutena on kuitenkin vuokrata Forcitin varastoalueelta oma parkkipaikka yövarastointia varten.

TILAPÄINEN / PYSYVÄ VARASTOINTI   
Mikäli Forcombia halutaan käyttää tilapäiseen tai pysyvään varastointiin, on meneteltävä kuten varastolupien kanssa yleensä ja haettava lupa TUKESilta.

VALVONTA
Peräkärryn turvallisuutta on lisätty elektronisella valvonnalla, mikä mahdollistaa peräkärryn käyttämisen työmaasäilytykseen ja varastointiin. Valvontapalvelun tarjoaa Gloobit Oy, jonka kanssa Forcit on tehnyt yhteistyösopimuksen, jota kaikki peräkärryn ostajat voivat hyödyntää. Valvontajärjestelmä antaa hälytyksen luvattomasta käyttöönotosta. Lisäksi elektronisen valvonnan ansiosta kärry on aina paikallistettavissa ja sen toimintasäde rajattavissa omistajan toivomusten mukaisesti.

TUKESIN LUPANUMERO FORCOMBI –PERÄKÄRRYLLE: 1284/31/2012

Lisätietoja: 
Antti Liukola     
puh. 050 0435 532


ForCombi