Aikatulilanka Unikord on puuvillalangoista punottu taipuisa lanka, joka on päällystetty mustalla polyeteenimuovilla.

Aikatulilankaa käytetään pääasiassa tarvekivilouhimoilla ja yksittäispanoksissa tulilankanallien kanssa. Tulilangan sydänosana on mustaa ruutia n. 6,1 g/m ± 1 g/m, ja sen palonopeus on 120 s/m ± 12 s/m. Käyttölämpötila-alue on -20 … + 50 °C ja vedenkesto 2 tuntia 10 metrin syvyydessä, edellyttäen että langan päät ovat veden pinnalla. Aikatulilanka säilyy pitkään kuivassa ja viileässä.

Panostajan on aina ennen räjäytystyötä todettava aikatulilangan kelvollisuus. Aikatulilangan pää tulee leikata juuri ennen liittämistä terävällä veitsellä kohtisuoraksi. Tulilankanalli kiinnitetään puristamalla se tiukasti lankaan kiinni tarkoitukseen soveltuvilla pihdeillä tai erikoispuristimella.

Tulilankanalli on vanhin räjähdysaineiden sytytysväline. Tulilankanalli räjähdysvoimakkuus on sama kuin sähkönalleilla, joten sillä voidaan räjäyttää kaikki muut paitsi Bulk-räjähdysaineet kuten Anfo ja Kemiitit.

Nallit on pakattu sadan kappaleen rasioihin, ja käyttöä helpottamaan on saatavilla myös kestäviä muovirasioita, joihin voi pakata kymmenen nallia. Kukin nalli laitetaan koloonsa, ja näin niitä on turvallista kuljettaa ja säilyttää työmaalla. Lisäksi nallit pysyvät puhtaina ja toimintavarmoina.

Aikatulilanka on pakattu 250 metrin keloihin, joita on 4 kpl / laatikko (1000 m).