Räjähtävän F-Cord 10 -tulilangan räjähdysaineena on pentriitti. Tämän ympärille on punottu kaksi polypropyleenilankakerrosta ja näin saatu punoslanka on päällystetty muovilla.

Räjähtävää tulilankaa käytetään mm. kivilouhimoilla sekä tarkkuus- ja silolouhinnassa, kun halutaan useiden reikien räjähtävän momentaanisesti. Usein näissä töissä käytetään myös niin kevyttä panostusta, ettei räjähdys jatku ilman räjähtävää tulilankaa.

Muovilla päällystetty lanka (F-Cord 10) on erittäin taipuisaa ja soveltuu hyvin käyttökohteisiin, joissa lankaa joudutaan solmimaan kylmissä olosuhteissa. Erikoismuovilla päällystetty lanka (F-Cord 10T) on kehitetty käyttökohteisiin, joissa jäljellejäävän räjäytyspinnan puhtaudelle on asetettu korkeita vaatimuksia. Tämän tuotteen vedenkesto-ominaisuudet ovat paremmat kuin aiemmin valmistettujen räjähtävien tulilankojen.

Vesisateella tai muutoin märissä olosuhteissa tulee huolehtia siitä, etteivät räjähtävien tulilankojen päät joudu kosketuksiin veden kanssa. Räjähtävä tulilanka on kytkettävä oikein, jotta räjähdyksen jatkuminen on varmaa.

Saatavissa myös Riocord 5 g/m (valmistaja: Maxam).