OY FORCIT AB on suomalainen kemian sektorilla toimiva yritys. Forcit aloitti toimintansa vuonna 1893 ja on näin ollen luonut pitkän historian räjähdealalla. Forcit kehittää, valmistaa ja myy räjähdysaineita pääasiassa Pohjoismaisille markkinoille. Erikoistuotteita viedään myös Pohjoismaiden ulkopuolelle. Forcit, joka myös harjoittaa konsultointi- ja koulutustoimintaa, koetaan asiantuntevana ja luotettavana toimijana.

Konsernin emoyhtiö on OY FORCIT AB, jonka toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alaan: Forcit Explosives, Forcit Defence ja Forcit Consulting. Forcit Explosives palvelee siviiliräjähdealan toimijoita ja Forcit Defence palvelee puolustusteollisuutta. Forcit Consulting palvelee räjähteitä käyttäviä tahoja tarjoamalla heille mittaus-, valvonta-, suunnittelu- ja koulutuspalveluita. Konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Oy Finnrock Ab, Räjäytyskonsultit Oy, Bergsäker AB, Bergcon AB, Forcit Sweden AB, Forcit Norway AS ja Forcit International Oy. Konserniin kuuluvat myös osakkuusyhtiöt Suomen Tärinämittaus Oy ja Vipnordic AB.

Hallituksen puheenjohtajana toimii varatuomari Juhani Mäkinen ja toimitusjohtajana KTM Ulf Sjöblom. Konsernissa työskentelee yhteensä noin 320 henkilöä.

Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 101 miljoonaa euroa.

 PL LOGO Oy Forcit Ab FI 390915 web